Tomaten-olijvendip

Foto Cathy Van de Moortele

Een zuiderse dip om te serveren met crackers bij het aperitief. In Malta aten we heel erg lekker, ik had geen idee van de Maltese keuken. Nu we weer thuis zijn, kunnen we ook wel zo'n hapjes maken. Deze dip kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine, rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
  • 1 eetlepel kappertjes, gehakt
  • 10 zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • sap van 1/2 citroen, vers geperst

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een pot.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg het teentje look toe.
  • Laat de look geurig worden.
  • Roer de tomatenpuree door de uien en bak die even mee, om de rauwe smaak weg te krijgen.
  • De tomatenblokjes mogen er ook bij. Warm goed door.
  • Voeg de kappertjes, olijven en peterselie toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de dip 20 min pruttelen op een zacht vuurtje, tot hij dikker geworden is.
  • Verfris de dip met citroensap.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Ik vind de dip het lekkerst als hij al enkele uren kunnen trekken heeft in de koelkast.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties