Gebakken courgetteschijfjes in tomatensaus

Foto Cathy Van de Moortele

Ze zijn er weer, de courgetten! Ik kocht vandaag een gewone courgette, die we allemaal kennen, en een lichtgroene (Turkse winkel). Samen met geurige kruiden en verse tomaat, maken we een prima bijgerecht.

Wat hebben we nodig:

  • 2 courgetten, schoongemaakt en gehalveerd
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • peper van de molen
  • zout
  • een snuif komijnpoeder
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 2 rijpe tomaten (400 gr), in blokjes gesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de courgetten in halve maantjes, niet te dun en niet te dik.
  • Verwarm een pan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
  • Bak de courgetten op hoog vuur tot ze wat beginnen te kleuren.
  • Verminder de warmte, voeg de knoflook toe en bak die even mee.
  • Kruid met peper, zout, komijn en kaneel.
  • Laat de kruiden geurig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en warm mee op.
  • Laat de saus zo'n 20 min op zacht vuur pruttelen onder deksel, tot de tomaten een mooie saus vormen.
  • Haal het deksel weg en gaar nog even door, tot de saus mooi dik is.
  • Verfris met citroensap.
  • Strooi de peterselie over de courgettes en schep nog even om.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Lekker met rijst, bij vlees, ...
Ook lauwwarm of koud wordt dit graag gegeten.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties