Chili scampi

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig maar het heeft gesmaakt. Laat de scampi tijdig ontdooien en dep ze goed droog vooraleer je ze bakt. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 recept vers pastadeeg, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola de Cecco en 100 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 ansjovisfileetjes
  • 1 kofffielepel Calabrian chili
  • 1 zak scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • peper van de molen
  • zout
  • 4 kleine trostomaten, in blokjes gesneden
  • 250 ml room
  • platte peterselie, gesnipperd
  • 30 gr Grana Padano, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept. 
  • Laat het deeg 30 min rusten in een afgesloten ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 4 porties en rol alvast 1 portie uit met de deegrol. Laat de andere pastaporties in het zakje zitten.
  • Haal het deeg door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen op mijn Kenwood pastamachine.
  • Maak spaghetti van het lasagnevel en doe hetzelfde met de andere porties deeg.
  • In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
  • Plet de ansjovisjes in de olie en laat ze wegsmelten.
  • Roer de chili door de olie en bak die even mee.
  • Zorg dat de scampi goed ontdooid en drooggedept zijn. 
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Bak de scampi kort in de pittige olie en haal ze daarna uit de pan.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan en laat ze zacht worden.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Voeg de al dente pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Voeg ook de room toe en warm goed door.
  • Doe de scampi weer in de pan en warm door.
  • Werk af met de peterselie.
  • Voeg de kaas toe om de saus wat in te dikken.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Laat de scampi niet langer meegaren dan nodig, zodat ze mooi sappig blijven.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties