Chili scampi
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Heel eenvoudig maar het heeft gesmaakt. Laat de scampi tijdig ontdooien en dep ze goed droog vooraleer je ze bakt.
Wat hebben we nodig:
- 1 recept vers pastadeeg, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola de Cecco en 100 gr "00" pastabloem
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 ansjovisfileetjes
- 1 kofffielepel Calabrian chili
- 1 zak scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- peper van de molen
- zout
- 4 kleine trostomaten, in blokjes gesneden
- 250 ml room
- platte peterselie, gesnipperd
- 30 gr Grana Padano, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 min rusten in een afgesloten ziploc zakje.
- Verdeel het deeg in 4 porties en rol alvast 1 portie uit met de deegrol. Laat de andere pastaporties in het zakje zitten.
- Haal het deeg door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen op mijn Kenwood pastamachine.
- Maak spaghetti van het lasagnevel en doe hetzelfde met de andere porties deeg.
- In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
- Plet de ansjovisjes in de olie en laat ze wegsmelten.
- Roer de chili door de olie en bak die even mee.
- Zorg dat de scampi goed ontdooid en drooggedept zijn.
- Kruid ze met peper en zout.
- Bak de scampi kort in de pittige olie en haal ze daarna uit de pan.
- Doe de tomatenblokjes in de pan en laat ze zacht worden.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Voeg de al dente pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Voeg ook de room toe en warm goed door.
- Doe de scampi weer in de pan en warm door.
- Werk af met de peterselie.
- Voeg de kaas toe om de saus wat in te dikken.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Laat de scampi niet langer meegaren dan nodig, zodat ze mooi sappig blijven.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties