Mini pannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Omdat pannenkoeken superlekker zijn maar we altijd het gevoel hebben dat we er maar 2 mogen eten: mini pannenkoekjes! En zo kan je er meteen een paar meer van eten. Ze mogen er dan wel uitzien als American pancakes, ze zijn het niet. Een lekker recept van bij ons, met echte boter en verse melk en eitjes van onze kippen. Ik hoef er helemaal niets bij, maar als jij dat lekker vindt, ga ervoor!

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren
  • 30 gr fijne griessuiker
  • 250 ml (verse) melk
  • 30 ml spuitwater
  • 100 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 15 gr boerenboter, gesmolten

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de eieren in een hoge maatbeker of in een blender en voeg de suiker toe.
  • Mix.
  • Meng de melk met het spuitwater.
  • Meng de bloem met het zout.
  • Voeg afwisselend melk en bloem toe en mix glad.
  • Giet de boter bij het beslag en laat het beslag 1u rusten.
  • Mix het beslag een laatste keer.
  • Vet een pannenkoekenpan met 4 holtes in met een klein beetje gesmolten boter.
  • Verwarm de pan op medium warmte.
  • Giet in elke holte net voldoende beslag om de ruimte te vullen.
  • Draai de pannenkoekjes om van zodra de bovenkant droog genoeg is.
  • Laat ook de andere kant kleuren. 
  • Geniet van 20 heerlijke pannenkoekjes.

TIP:

Niets belet je om grote pannenkoeken te bakken van dit recept.
Wil je ook graag een pannenkoekenpan voor mini pannenkoekjes? Ik heb deze al jaren in huis en ben er heel blij mee. Je kan er trouwens ook blini's in bakken of omeletjes of spiegeleitjes.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties