Zeebaars op de BBQ
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Snij de zeebaars aan beide zijden diagonaal in met een scherp mes. Dat zorgt er voor dat de marinade goed kan intrekken en dat de vis ook gelijkmatig gaart.
Vraag jouw visboer om de zeebaars te ontschubben en de vinnen te verwijderen. De ingewanden moeten er ook uit. Spoel de vis schoon met koud water en verwijder de laatste onzuiverheden vooraleer je hem marineert.
Wat hebben we nodig:
- peper van de molen
- zout
- enkele stengels peterselie
- enkele plakjes citroen
- olijfolie
- Aleppo peper
Hoe gaan we te werk:
- Dep de vis droog (binnen- en buitenkant) met keukenpapier.
- Neem een lang, scherp mes en maak aan beide zijden 3 tot 4 diagonale sneden in de vis.
- Kruid de vis aan de binnenkant met peper en zout en stop de peterseliestengels en plakjes citroen in de buikholte.
- Smeer de vis aan de buitenkant in met olijfolie en kruid met peper, zout en Aleppo peper.
- Dek af met plastic folie en laat de baars enkele uren marineren in de koelkast.
- Haal de vis tijdig uit de koelkast zodat hij niet ijskoud heeft vooraleer je hem gaat grillen.
- Verwarm de BBQ voor op 200°C en zorg dat het rooster proper en goed ingevet is met olie vooraleer je de BBQ aansteekt.
- Leg de baars op het rooster, directe warmte. Laat hem zo'n 15 min garen aan 1 kant en check of hij al mooi loskomt van het rooster. Is dat niet zo, laat hem dan nog even liggen.
- Draai de baars om en bak ook de andere kant.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Het vel van de vis is mooi krokant en eetbaar.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties