Bananenpannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Nu mijn Smeg Persoonlijke Blender goed in het zicht staat, gebruik ik hem wekelijks om smoothies, milkshakes, kleine hoeveelheden beslag of groentensap te maken. Vandaag maken we beslag voor bananenpannenkoekjes. Heel makkelijk en snel klaar!

Wat hebben we nodig:

  • 200 rijpe banaan, gepeld en in stukken gesneden
  • 2 eieren
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 50 ml melk
  • klontje boter
  • esdoornsiroop, warm

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de stukken banaan in de blender met het ei, de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, het zout en de melk.
  • Mix kort.
  • In een pan warm je een klontje boter op.
  • Doe 4 hoopjes beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes mooi bruin aan beide zijden.
  • Hou de pannenkoekjes warm en bak de andere 4.
  • Serveer met warme esdoornsiroop.

TIP:

Ik gebruik graag mijn Amerikaanse pannenkoekpan voor dit recept. Je hebt meteen uitsparingen in de pan, zodat alle pannenkoekjes even groot zijn.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties