Kippensoep met kaasravioli

Foto Cathy Van de Moortele

Kleine stukjes kip, groentjes erbij en verrijkt met de kaasravioli die we gisteren al maakten. Precies goed voor een maaltijdsoep.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 250 gr wortelen, geschraapt, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en geraspt
  • 350 gr kipfilet in blokjes of reepjes gesneden, gewassen in koud water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1.5 l water
  • enkele takjes thijm, gerist
  • Aleppo peper (pul biber)
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 gr kaasravioli, bevroren

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een zware pot, type Le Creuset, op het vuur en voorzie die van wat olijfolie.
  • Laat de olie opwarmen en fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de paprika, wortel en knoflook toe. Sauteer de groentjes tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg de kippenblokjes en de verkruimelde kippenbouillonblokjes toe.
  • Giet het water in de pot en breng de soep op warmte.
  • Kruid met thijm, Aleppo peper, peper en zout.
  • Laat de soep niet koken maar breng ze terug op medium warmte en laat de kip zachtjes garen. Dat heeft niet zoveel tijd nodig.
  • Ondertussen kook je de ravioli in ruim, gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Schep de ravioli over in de soep, warm nog een minuutje door en werk af met platte peterselie.
  • Check de kruiding en pas aan waar nodig.
Foto Cathy Van de Moortele



TIP:

Je kan ook kipfilets zelf in reepjes of blokjes versnijden uiteraard.
Probeer eens je rauwe kip te wassen in koud water met een beetje azijn of citroen. Je zal verbaasd zijn hoe troebel het water wordt. Ik eet alleszins geen kip meer zonder ze eerst goed te wassen.
Heb je verse kippenbouillon? Zoveel te beter.
Ik gaar de ravioli liefst in een aparte pot. Zo voorkom je dat ravioli, die eventueel open gaat bij het garen, de soep troebel maakt.
Je kan ook 200 ml room toevoegen op het einde van de gaartijd als je dat lekker vindt.
Doe er gerust nog 50 gr diepvrieserwtjes bij of een blikje maïs. Zorgt voor extra smaak en kleur!

Foto Cathy Van de Moortele






Reacties