Pesto burgers

Foto Cathy Van de Moortele

Een zakje rucola, pistachenootjes en olijfolie. Hier maak je een geurige pesto mee en dat voeg je toe aan het gehakt. Laat het aangemaakte vlees 30 min rusten en vorm er dan burgertjes van.

Wat hebben we nodig:

  • 85 gr rucola, gewassen en gedroogd
  • 75 gr pistachenootjes, ongezouten
  • snuif zout
  • olijfolie
  • 500 gr gemengd gehakt

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de rucola met de pistachenoten, een snuif zout en een scheut olijfolie in de blender.
  • Mix alles samen. Er mogen nog wat kleine stukjes pistache in zitten. Dat maakt het interessanter.
  • Voeg de helft van de pesto toe aan het gehakt.
  • De rest van de pesto doe je in een bokaaltje. Giet er wat olijfolie over en zet het weg in de koelkast. Deze pesto is heel lekker door spaghetti.
  • Meng de pesto goed door het gehakt.
  • Dek af en laat het gehakt 30 min rusten.
  • Vorm 4 burgers van 140 gr van het gehakt.
  • Verwarm een antikleefpan op het vuur en laat er een klein beetje olijfolie in opwarmen.
  • Bak de burgers mooi bruin aan beide zijden.

TIP:

Je kan dit recept ook gebruiken met rundergehakt, maar voeg dan wat extra olijfolie toe voor smeuïgheid.
Bak de hamburgers op de BBQ voor een lekkere rooksmaak.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties