Popcorn kip

Foto Cathy Van de Moortele

Iets wat je normaal bij KFC haalt, maar nu in jouw eigen huis kan klaarmaken: popcorn kip! Lekker krokante buitenkant en sappig van binnen. Neem de tijd om de kip te marineren (4u is ideaal) en zorg dat je het laagje er goed in drukt, zodat het krokant frituurt.
De karnemelk is echt een must. Je proeft het niet, maar het helpt wel om de kip sappig en mals te krijgen.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr kip, in hapklare stukjes gesneden
  • 240 ml karnemelk
  • peper van de molen
  • zout
  • snuifje lookpoeder
  • snuifje uienpoeder
  • snuifje zoet paprikapoeder
  • 180 gr bloem
  • 65 gr maïzena

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de kipblokjes in een kom.
  • Meng de karnemelk en de kruiden. Hou 2 eetlepels van deze marinade apart.
  • Meng de kip en de marinade goed door elkaar.
  • Dek af en zet de kom minstens 30 min tot 4u in de koelkast.
  • In een kom meng je de bloem met de maïzena. Kruid de bloem met dezelfde kruiden als in de marinade werden gebruikt. Neem de achtergebleven marinade en meng die door de bloem zodat je klonters krijgt. Die zorgen voor extra crunch.
  • Haal de kip uit de koelkast.
  • Verwarm de olie in een diepe hapjespan tot 175°C.
  • Laat de kip uitlekken.
  • Voeg de gemarineerde kip toe aan de bloem en druk goed aan, zodat de kip helemaal bedekt is.
  • Schud overtollige bloem af en leg de bebloemde kippenblokjes op een bord.
  • Laat een beetje bloem in de olie vallen. Als de olie meteen begint te borrelen zonder de bloem te verbranden, is de olie op de juiste temperatuur.
  • Zet enkele roosters klaar boven bakplaten met huishoudpapier.
  • Frituur de kip goudbruin. Leg niet teveel kip ineens in de olie, zodat die niet te snel afkoelt.
  • Eens de kip mooi krokant gebakken is, laat je ze uitlekken op de rooster.

  • Foto Cathy Van de Moortele
TIP:

Je kan dit uiteraard ook in een friteuse doen, maar dan kan je nadien de olie mogelijks niet meer gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties