Minuutsteak

Foto Cathy Van de Moortele

Precies, dat dus. Het vlees heb ik 's nachts laten marineren in de koelkast. Laat het op kamertemperatuur komen, zorg voor een heel hete pan en je kan zo meteen aan tafel.

Wat hebben we nodig:

  • 2 minuutsteaks
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 1/2 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel korianderpoeder
  • 1/4 eetlepel komijnpoeder
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de minuutsteaks in een diepvrieszakje en zorg dat ze mooi plat liggen.
  • Maak de marinade.
  • Giet de marinade over de steaks, sluit het zakje en masseer de marinade door het zakje heen, in het vlees.
  • Leg het zakje met de steaks een nachtje in de koelkast (of minimum 30 min).
  • Zet een grillpan op het vuur en warm ze goed op, tot ze lichtjes begint te roken.
  • Leg de steaks in de grillpan voor 1 min.
  • Draai ze om en bak de andere kant 30 sec.
  • Laat het vlees even rusten.

TIP:

Je hoeft de pan niet in te vetten. Er zit genoeg olie in de marinade.

Reacties