Curry van kippenblokjes

Foto Cathy Van de Moortele

Snij 2 kipfilets in blokjes en marineer ze in yoghurt met tomatenpuree, paprikapoeder en kokosmelk. 
Bak de uien mooi lichtbruin en laat daarna de kruiden meebakken voor extra smaak. Een curry maken duurt niet zo lang. Serveer hem met jasmijnrijst en vers gebakken pitabrood.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr kipfilets, gewassen en in blokjes gesneden
  • 40 gr tomatenpuree
  • 250 gr natuuryoghurt
  • 250 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngenipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepels zoet paprikapoeder
  • zout
  • 1 laurierblad
  • peper van de molen
  • 1 stukje gember, geraspt
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • citroen
  • airfryer cashews

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de kip uitlekken in een vergiet.
  • In een kom meng je de tomatenpuree met de yoghurt en de kokosmelk.
  • Voeg de kip toe en laat die 30 min marineren.
  • Laat een bodem olie opwarmen in een pot op medium warmte.
  • Fruit de uisnppers aan tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de geraspte knoflook toe en gaar die even mee.
  • Strooi alle kruiden in de pot en roer goed om. Laat de kruiden geurig worden en bijna droog bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat die zacht worden.
  • Doe de kip met de marinade bij de gekruide uien en breng die zachtjes op warmte.
  • Laat de curry 30 min op medium vuur garen.
  • Werk af met vers geperst citroensap en airfryer cashews.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Was de kip in koud water om alle onzuiverheden te verwijderen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties