Aziatische rijstvermicelli salade met airfryer zalm
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
De zomer is op komst, echt, geloof me. We krijgen af en toe al eens een zonnige dag. Tijd om weer eens een paar salades in elkaar te flansen. Wat dacht je van deze rijstvermicelli salade met zalm? Ja dus!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 zalmfilets
- zeste van 1/2 eetsinaasappel
- 125 gr sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
- zout
- 75 gr diepvrieserwtjes
- 1 wortel, geschraapt en in dunne plakjes gesneden
- 75 gr vermicelli noodles
- 2 koffielepels rode currypasta
- 1 koffielepel vissaus
- sap van 1/2 perssinaasappel
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- partjes van 1 eetsinaasappel
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Vet het mandje van de airfryer lichtjes in met olie.
- Vet ook de zalmfilets in met wat olijfolie.
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
- Leg de zalmfilets in het mandje (velkant onderaan) en strooi er wat van de sinaasappelzeste over.
- Bak de zalmfilets gaar in 7 min.
- Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water met een snuifje natriumbicarbonaat. Op het allerlaatste voeg je de erwtjes en wortel toe. Giet de groentjes af in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
- Laat de noodles weken in heet water tot ze zacht zijn. Knip ze in kleinere stukjes met een schaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Klop de rode currypasta los met de vissaus, het sinaasappelsap en de rest van de zeste.
- Voeg ook de pijpajuintjes toe.
- Doe de uitgelekte noodles in een kom.
- Meng de sinaasappelpartjes, groentjes, peterselie en het sausje door de noodles.
- Verdeel deze salade over 2 kommen.
- Leg de gare zalm op de salade.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Als je houdt van verse koriander, gebruik die dan ipv peterselie.
Door te kiezen voor zalm met vel, loop je minder risico dat de zalm aan het mandje blijft kleven.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties