Granola muffins
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Enkele dagen terug maakte ik een nieuwe batch superlekkere en knapperige granola. De pot staat zomaar op mijn aanrecht en als ik er passeer, kan ik het niet laten om een handjevol granola achterover te slaan.
Vandaag had ik zin in muffins. Misschien vanillemuffins of lemon poppyseed? Maar toen dacht ik, met een mond vol granola: granola muffins! Tada!
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 120 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 100 gr lichtbruine suiker
- 60 ml esdoornsiroop
- 120 ml karnemelk (ongezoet)
- 200 gr patisseriebloem
- 5 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- merg van 1 vanillestokje
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 150 gr crunchy granola + extra voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een bakplaat klaar met daarop 12 muffinvormen. Ik gebruik hiervoor de silicone muffinvormen van Tupperware, met daarin muffinpapiertjes.
- Klop de eieren los met de boter, suiker, esdoornsiroop, karnemelk.
- Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout, vanillemerg, kaneelpoeder.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng kort.
- Spatel de granola door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
- Strooi over elke muffin nog een beetje extra granola.
- Bak de muffins 20 - 25 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Laat de muffins 5 min afkoelen in de vormen op een rooster. Haal ze daarna uit de vormen en laat ze verder afkoelen op het rooster.
Je kan deze muffins perfect in een doos of diepvrieszak invriezen. Warm ze kort op in de microgolf.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties