Crunchy granola
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Geef de granola de tijd, om na het bakken, helemaal af te koelen op de bakplaat. Dat maakt hem extra crunchy. Voeg er dan pas chocolade en/of gedroogd fruit aan toe en bewaar de granola in een goed afgesloten bokaal.
Bij De Notenshop vind je alles wat je nodig hebt om granola te maken in je eigen huis. Je kiest zelf wat je er in stopt. Je hoeft er niets meer uit te halen dat je niet lekker vindt, als jij kiest wat je graag eet.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr havervlokken (geen havermout)
- 50 gr pecans, gebroken
- 50 gr amandelstiften
- 50 gr kleine, groene pompoenpitten
- 30 gr chiazaad
- 50 gr geraspte kokosnoot
- peper van de molen
- zout
- 2 koffielepels kaneelpoeder
- 1 koffielepel kardamompoeder
- 75 ml kokosolie, gesmolten
- 75 ml esdoornsiroop
- 50 gr kleine, gouden rozijntjes
- 75 gr chocolate chunks puur
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- In een grote kom meng je de havervlokken met de noten, pompoenpitten, het chiazaad en de kokosnoot.
- Kruid met een draai van de pepermolen, een snuifje zout, het kaneelpoeder en het kardamompoeder.
- Meng alles goed door elkaar.
- Giet de kokosolie en de esdoornsiroop bij de droge ingrediënten en meng goed.
- Stort alles uit op de bakplaat.
- Bak de granola 35 min.
- Halverwege de baktijd schep je alles eens om.
- Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat op een rooster.
- Doe de granola terug in de kom en meng er de rozijntjes en chocolade onder.
TIP:
Varieer naar believen. Vervang bv de chiazaadjes door evenveel lijnzaad. Laat de pompoenpitten weg en kies evenveel zonnebloempitjes. Ook de noten mag je zelf kiezen.
Geen esdoornsiroop in huis? Neem dan lopende honing of agavesiroop bijvoorbeeld.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties