Pastina

Foto Cathy Van de Moortele

Zo eenvoudig. Ik maak graag pastina als ik zin heb in een soepje waar niet veel werk aan is, met een minimum aan ingrediƫnten. Ik had net een blok Parmezaanse kaas gekocht. De korst sneed ik er af en die gaat mee in de soep voor extra smaak. Je kan deze korsten in de vriezer bewaren, zodat er niets van dat lekkers verloren gaat.
Kies de kleinste pastasoort die je kan vinden. Ik kreeg deze sterretjespasta van onze jongste dochter en die is perfect voor wat ik voor ogen had. De soep zelf kan je op voorhand maken. Voeg de pasta echter pas toe wanneer je de soep wil eten.

Wat hebben we nodig:

  • 1500 ml water
  • 3 kippenbouillonblokjes, verkruimeld
  • 1 grote ui, gepeld en grof gesneden
  • 2 wortels, geschraapt en grof gesneden
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en grof gesneden
  • 1 korst van Parmezaanse kaas
  • peper van de molen
  • snuif zout
  • 250 gr kleine pasta voor pastina
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • extra Parmezaanse kaas om vers te raspen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het water in een grote pot en warm die alvast op met de verkruimelde bouillonblokjes.
  • Voeg de versneden groenten en de kaaskorst toe en breng de saus aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat de groenten garen. Reken hier een klein half uurtje voor.
  • Kruid met peper en zout.
  • Gooi de kaaskorst weg.
  • Mix de soep glad.
  • Voeg de pasta toe en serveer wanneer de pasta gaar is.
  • Werk af met peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Gebruik vermicelli als je geen kleine pastasoort hebt. 

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties