Pindakoekjes met chocolade
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Daar gaan we weer: koekjes, vers uit de oven. Het deeg maak ik de avond ervoor, zodat het de hele nacht kan opstijven in de koelkast. Ik stond om 5u30 op, omdat ik gedroomd had over deze koekjes en niet langer wou wachten om ze te bakken. Je proeft de pindakaas, je hebt het knapperige koekje, de heerlijke chocolade en toppings naar keuze. Goed voor 28 koekjes.
Wat hebben we nodig:
- 75 gr pindakaas zonder stukjes
- 90 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 120 gr fijne griessuiker
- 200 gr patisseriebloem
- 20 gr pure cacao
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 100 gr BLOC fondant chocolade, in stukjes gebroken
- toppings naar keuze
Hoe gaan we te werk:
- Klop de pindakaas romig met de boter en de suiker.
- Meng de bloem met de cacao, het bakpoeder en het zout.
- Meng deze droge ingrediënten kort door de natte.
- Voeg een klein beetje water toe als het deeg niet mooi samenkomt.
- Maak een worst van het deeg en rol die in plastic folie.
- Laat het deeg minstens 4u opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Snij gelijke plakken van het deeg en leg ze met enige afstand op de bakplaat.
- Bak de koekjes 15 - 18 min.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade.
- Doop 1 kant van de koekjes in de chocolade en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Strooi onmiddellijk je toppings op de nog natte chocolade.
- Laat de chocolade uitharden.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Vijf minuten na het bakken zet je een glas over de koekjes. Schuif het glas in draaibewegingen heen en weer over de een koekje op de bakplaat. Het koekje neemt de ronde vorm van het glas over.
Toppings: nootjes, kokos, decorsnoepjes, mini chocolate chips, M&M's, gemalen speculooskoekjes, ...
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties