Orecchiette met guanciale en courgette
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Omdat ik natuurlijk teveel orecchiette gemaakt heb: een receptje met guanciale (gerookte varkenswang) en courgette. Ik doe er ook kleine mozzarellabolletjes bij voor smeuïgheid. Daarna mag de schotel in de oven. De herfst is in het land.
Wat hebben we nodig:
- 75 gr guanciale
- 200 gr courgette, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- 150 gr mozzarellabolletjes, uitgelekt
- 150 gr orecchiette
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Doe de in reepjes gesneden pancetta in een koude pan en warm die langzaam op tot medium warmte.
- Laat het vet op deze manier wegsmelten.
- Eens het vet is vrijgekomen, kan je de blokjes courgette bij het spek doen.
- Bak de courgette mooi goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de mozzarellabolletjes toe aan de pan en zet het vuur uit.
- Kook de orecchiette gaar in ruim, gezouten water.
- Schep de orecchiette bij de rest in de pan.
- Meng goed.
- Zet de grill aan.
- Rasp Parmezaanse kaas boven het gerecht en zet de pan kort onder de grill.
TIP:
Je ook mozzarella cucina in blokjes snijden ipv mozzarellabolletjes te gebruiken.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties