Airfryer zalm met Foxy Pea microgreens

Foto Cathy Van de Moortele

Nieuw in mijn buurt: Chefs Boeket Microgreens en Eetbare bloemen. Superleuk om deze producten in huis te halen. Vandaag haalde ik de Foxy Pea scheutjes in huis: pittig maar toch ook een beetje zoet, knapperig en boordevol vezels, vitaminen en antioxidanten. De zalm koop ik met vel, omdat het makkelijker is om de zalm in één stuk in de airfryer te bakken op deze manier. 

Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:

  • 1 stuk zalm met vel
  • olijfolie
  • vegeta
  • zoet paprikapoeder
  • Foxy Pea microgreens

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Wrijf de zalm aan beide zijden in met olijfolie en kruid hem met vegeta en zoet paprikapoeder.
  • Leg de zalm op de velkant in het mandje van de airfryer en gaar hem 7 min.
  • Leg de gebakken zalm op je bord en versier hem met Foxy Pea microgreens.
  • Je snijdt de scheutjes met een vlijmscherp mesje af of je gebruikt een scherpe schaar. Net boven het matje waar ze op groeien, is ideaal.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Volg Chefs Boeket op Instagram voor tips & tricks, voor nutritionele informatie en inspiratie.
Ik gaf vers gebakken chips bij deze zalm.
Benieuwd naar nog meer receptjes? Abonneer je dan op mijn nieuwbrief en krijg elke week 7 nieuwe recepten in je mailbox.

Foto Cathy Van de Moortele

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties