Kapsalon

 

Foto Cathy Van de Moortele

Nooit gedacht dat ik hier een recept over zou schrijven, maar toen ik de Afghaanse minderjarigen op het werk Kapsalon zag maken? Ja hoor, dat wou ik ook wel eten!

Wat hebben we nodig:

  • ontboute kippendijen
  • peper van de molen
  • zout
  • paprikapoeder
  • Aleppo peper (pul biber)
  • olijfolie
  • voorgebakken frietjes
  • mozzarellakaas, geraspt
  • sausje naar keuze
  • komkommer, in fijne brunoise gesneden
  • rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • tomaat, in fijne brunoise gesneden
  • Romeinse sla, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Sla de kippendijen plat met een vleeshamer.
  • Snij ze in dunne reepjes en doe ze in een kom.
  • Kruid met peper, zout, paprikapoeder en Aleppo peper.
  • Laat de kip een half uurtje trekken met de kruiden.
  • Verwarm ondertussen de frituurpan op 180°C.
  • Zet een vuurvaste schotel klaar.
  • Bak de frietjes krokant en leg ze in de vuurvaste schotel.
  • Laat wat olijfolie opwarmen in een pan en bak de kippenreepjes tot ze gaar zijn.
  • Leg de kip op de frietjes in de vuurvaste schotel.
  • Strooi de kaas over de kip en zet die kort onder de grill, zodat de kaas smelt.
  • Werk af met je favoriete sausje.
  • Strooi de komkommer, ui, tomaat en sla over je kapsalon en geniet!

TIP:

Wil je het nog eenvoudiger? Ga dan naar de Turkse winkel en kies voor kip/kalkoen kebab uit de vriezer en neem meteen ook een zak diepvriesfrietjes mee.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties