Garnaalkroketjes van 't Werftje
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Geen recept deze keer, maar wel heel erg lekkere garnaalkroketten. Ik koop ze vers, bij Delhaize in Eeklo. Ze komen per 2 of per 4, afhankelijk van hoeveel je er wilt. Vries ze niet in, maar frituur ze meteen als je thuis komt. Want wie wil nu wachten om garnaalkroketten te eten?
Ik koos deze keer voor Rucola microgreens van Chefs Boeket uit Zuidzande, net over de grens. Pittig en krachtig van smaak. Die doet het prima bij de garnaalkroketten.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- zonnebloemolie om te frituren
- garnaalkroketten van 't Werftje
- Rucola microgreens
- citroen
Hoe gaan we te werk:
- Vul de frituurpan met voldoende olie en verwarm die tot 180°C.
- Zet een schaaltje klaar met een dubbel gevouwen vel keukenpapier in.
- Leg de kroketten in het mandje en laat het mandje zakken van zodra de temperatuur van 180°C is bereikt.
- Frituur de kroketten goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de kroketten op een bord.
- Met een scherp mesje of een scherpe schaar, knip je een flinke hoeveelheid Rucola microgreens, net boven de aarde af.
- Strooi de microgreens over de garnaalkroketten.
- Serveer met partjes citroen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Bewaar de microgreens niet in de koelkast. Consumeer ze binnen de 4 dagen na aankoop.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties