Zomerse salade

Foto Cathy Van de Moortele

Heel erg lekker als bijgerecht als je de BBQ aansteekt. Deze salade is fris, een beetje zoutig door de feta en vooral zomers. Als dat je niet blij maakt?
In de Balkan, in Griekenland maar ook in Turkije en het Midden-Oosten vind je dit soort salades vaak terug. Ga op zoek naar echte zwarte olijven, niet de synthetisch gekleurde versie van onrijpe groene olijven... Echte, zwarte olijven, vind je niet ontpit. Ze zien er een beetje gerimpeld uit en ze proeven zoals het hoort.

Wat hebben we nodig:

  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 komkommer, gewassen en gehalveerd
  • 2 kleine tomaten, gewassen
  • 1 geroosterde paprika, in reepjes gesneden
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 50 gr veldsla, gewassen en gedroogd
  • witte kaas (type feta)
  • zwarte olijven

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de gesnipperde uitjes in een kom.
  • Snij de komkommers in halve maantjes of nog kleiner als de komkommer groot is. 
  • Snij de tomaten in blokjes. Voeg deze en de komkommers en geroosterde paprika toe aan de kom met de uitjes.
  • Kruid met zout en Aleppo peper.
  • Klop de azijn los met de olie en de peterselie. 
  • Dresseer de salade met deze dressing.
  • Doe de veldsla in een kom en verdeel er de salade over.
  • Rasp witte kaas over de salade en werk af met zwarte olijven, extra peterselie en een drizzle olijfolie.

TIP:

Ook lekker met rucola ipv veldsla.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties