Tomatensoep met vermicelli en balletjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Of moet ik zeggen: vermicellisoep met tomaat en balletjes? Heel eenvoudig maar daarom niet minder lekker. Vermicelli in soep: zalig toch? En tomatensoep zonder gehaktballetjes: not done. De kruiden in het gehakt zorgen voor warmte in de soep.
Let's do it!
Wat hebben we nodig:
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 kleine ui, gepeld en zeer fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- platte peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- snuif 7 spice
- snuifje kaneel
- olijfolie
- 140 gr vermicelli
- 55 gr tomaten/paprikapuree
- 1.5 l water
- 1 bouillonblokje
Hoe gaan we te werk:
- Meng het gehakt met de gesnipperde uitjes, knoflook, peterselie, peper, zout, olijfolie, 7 spice en kaneel.
- Draai kleine balletjes van dit mengsel.
- Doe wat olijfolie in een pot en warm die op.
- Bak de balletjes bruin aan alle kanten. Schep ze uit de pot en hou ze apart.
- Verminder de warmte en voeg de vermicelli toe.
- Toast de vermicelli goudbruin.
- Voeg de tomaten/paprikapuree, het water, het bouillonblokje, peper en zout toe en meng goed.
- Breng de soep aan de kook en laat ze dan afgedekt op medium warmte garen. Voeg de balletjes weer toe en laat ze nog 10 min meegaren.
- Strooi wat peterselie in de soep en serveer.
TIP:
Heb je geen vermicelli in huis? Breek dan gewone spaghetti in kleine stukjes met je handen.
Wil je de soep minder dik? Voeg dan meer water toe.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties