Tomatensoep met vermicelli en balletjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Of moet ik zeggen: vermicellisoep met tomaat en balletjes? Heel eenvoudig maar daarom niet minder lekker. Vermicelli in soep: zalig toch? En tomatensoep zonder gehaktballetjes: not done. De kruiden in het gehakt zorgen voor warmte in de soep.
Let's do it!
Wat hebben we nodig:
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 kleine ui, gepeld en zeer fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- platte peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- snuif 7 spice
- snuifje kaneel
- olijfolie
- 140 gr vermicelli
- 55 gr tomaten/paprikapuree
- 1.5 l water
- 1 bouillonblokje
Hoe gaan we te werk:
- Meng het gehakt met de gesnipperde uitjes, knoflook, peterselie, peper, zout, olijfolie, 7 spice en kaneel.
- Draai kleine balletjes van dit mengsel.
- Doe wat olijfolie in een pot en warm die op.
- Bak de balletjes bruin aan alle kanten. Schep ze uit de pot en hou ze apart.
- Verminder de warmte en voeg de vermicelli toe.
- Toast de vermicelli goudbruin.
- Voeg de tomaten/paprikapuree, het water, het bouillonblokje, peper en zout toe en meng goed.
- Breng de soep aan de kook en laat ze dan afgedekt op medium warmte garen. Voeg de balletjes weer toe en laat ze nog 10 min meegaren.
- Strooi wat peterselie in de soep en serveer.
TIP:
Heb je geen vermicelli in huis? Breek dan gewone spaghetti in kleine stukjes met je handen.
Wil je de soep minder dik? Voeg dan meer water toe.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties