Citroenboterkip uit de slowcooker
Foto Cathy Van de Moortele |
Malse kip, geen botjes in het zicht. De slowcooker doet het werk en jij hebt tijd voor iets anders. Alleen maar winst dus.
Je vindt het misschien raar, maar ik was kip altijd in koud water met een scheutje azijn. Dit om alle slijmerigheid en onzuiverheden weg te werken. Je zal verbaasd zijn over hoe troebel het water is nadat de kip gewassen is. Probeer het maar eens.
Wat hebben we nodig:
- 6 ontboute kippendijen
- 70 ml kippenbouillon
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper
- zoet paprikapoeder
- oregano
- thijm
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 60 gr boter, in blokjes verdeeld
- sap en zeste van 1/2 citroen
- maïzena (indien gewenst)
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Leg de gewassen kippendijen in de pot van de slowcooker.
- Giet de bouillon over de kip.
- Strooi alle kruiden over de kip.
- Verdeel de sjalotjes en knoflook over de kruiden.
- Leg de blokjes boter bovenop en werk af met citroensap en citroenzeste.
- Programmeer de slowcooker voor 4u op HIGH of 6u op LOW.
- Haal de boterzachte kip uit de slowcooker.
- Giet de saus in een sauspan en warm die goed door.
- Maak een papje van maïzena met een beetje koud water, als je de saus dikker wilt.
- Dik de saus in. Leg de kip terug in de saus.
- Serveer deze kip met rijst of Griekse pasta. Werk af met de peterselie.
TIP:
Je kan ook lookpoeder gebruiken ipv teentjes knoflook.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties