Pannenkoekjes met speculoospasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Als de wind goed zit, dan ruiken we de speculoos van Lotus Bakeries aan de andere kant van de E34. Het bedrijf doet het zeer goed, wereldwijd zelfs en daar zit de speculoospasta (Biscoff spread) zeker voor iets tussen. Wist je dat je deze speculoospasta makkelijk vloeibaar kan maken door hem even op te warmen in de microgolf? Zo krijg je de consistentie die je nodig hebt, om de pannenkoekjes extra lekker te maken.
Wat hebben we nodig:
- 125 gr patisseriebloem
- 25 gr fijne griessuiker
- 5 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 170 gr karnemelk
- merg van 1 vanillestokje
- 30 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld + extra
- speculoospasta
Hoe gaan we te werk:
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout. Doe dit met een garde.
- In een kom met je het ei met de karnemelk, het vanillemerg en de gesmolten boter.
- Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge en meng kort. Er mogen gerust nog wat klontertjes zijn.
- Laat het beslag 10 min staan. Het beslag is dik en een beetje stijf, maar zo hoort het.
- Verwarm de oven voor op 100°C en warm een bakplaat mee op.
- Zet een pan op het vuur en laat er wat boter in opwarmen.
- Schep een portie beslag in de pan en bak de pannenkoek tot je bubbeltjes ziet verschijnen.
- Flip de pannenkoek en bak de andere kant.
- Leg de gebakken pannenkoek op de warme bakplaat en bak de volgende.
- Leg de pannenkoeken niet op elkaar op de bakplaat zodat ze niet gaan stomen maar gewoon warm blijven.
- Verwarm 2 eetlepels speculoospasta in een microgolfbestendig kommetje.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar op een mooi bord en geef er de speculoospasta bij.
TIP:
Serveer gerust wat rood fruit bij deze lekkernij.
Dit recept is goed voor 7-8 pannenkoekjes.
Ik bak deze pannenkoekjes in deze pan met 4 holtes.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties