Nieuwe patatjes

Foto Cathy Van de Moortele

Ze zijn er weer, de nieuwe patatjes. Ik kijk er elk jaar naar uit. Ze waren een beetje later dit jaar. Niet moeilijk, met dat kwakkelweer. Maar niet getreurd, ik heb ze in huis gehaald en we gaan er gewoon van genieten.
De aardappelen even schrobben onder koud stromend water is voldoende, want we gaan ze niet schillen. Eens de aardappelen gesneden zijn, mag je ze ook niet meer wassen, we hebben dat zetmeel nodig.

Wat hebben we nodig:

  • 3 nieuwe aardappelen, gewassen
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • zout
  • peper van de molen
  • 1 laurierblad
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen in plakken van 1.5cm dik en snij ze daarna in blokjes.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in een grote pan en warm die goed op.
  • Doe de aardappelblokjes in de pan, met de tenen knoflook erbij. 
  • Meng alles goed door elkaar, zodat de aardappeltjes overal een laagje olie krijgen.
  • Laat het vuur hoog staan en zet een deksel op de pan.
  • Open het deksel niet tot de aardappeltjes lekker beginnen te ruiken.
  • Verwijder het deksel en kruid met zout, peper en laurierblad.
  • Zet het deksel weer op de pan en verminder het vuur naar medium warmte.
  • Laat de aardappelblokjes 5 min garen.
  • Meng de gesnipperde ui onder de aardappeltjes en laat verder garen onder deksel.
  • Neem het deksel weg, strooi de peterselie over de aardappeltjes en dien op.

TIP:

De look en laurier geven de aardappeltjes extra smaak.

Reacties