Romige spinazie

Foto Cathy Van de Moortele

Ik was een varkenshaasje sous-vide aan het garen en had ruim de tijd om te bedenken wat ik erbij wou serveren. Ik dacht aan knapperige, ovengeroosterde aardappeltjes en daarbij een romige spinazie. Heerlijk toch? De spinazie wordt eerst kort aangestoofd met knoflook en daarna toegevoegd aan een romige bechamel. Vers geraspte Parmezaanse kaas erover... mmmm....

Wat hebben we nodig:

  • 90 gr boerenboter
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 450 gr jonge spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 40 gr (vloeiende) bloem
  • 600 ml volle melk
  • 200 ml room
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • 25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Laat 30 gr van de boter opwarmen in een grote kookpot.
  • Fruit er de look in aan. Zorg dat hij niet verbrandt.
  • Voeg de spinazie toe en laat die slinken. Dat duurt maar enkele minuten.
  • Laat de spinazie uitlekken en hak ze fijn.
  • In dezelfde pot laat je de rest van de boter warm worden.
  • Klop de bloem door de boter tot een mooi gebonden roux. Laat die goed doorwarmen.
  • Voeg de melk geleidelijk aan toe en klop telkens goed.
  • De room mag bij de saus.
  • Kruid met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
  • Warm de saus goed door tot ze wat ingedikt is.
  • Voeg de spinazie weer toe aan de pot.
  • Als laatste rasp je de kaas boven de spinazie.

TIP:

Zwier de spinazie droog in een slazwierder voor en na het garen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties