Frikandon

Foto Cathy Van de Moortele

Een heel eenvoudig recept voor frikandon of gehaktbroodje vandaag. Zonder poespas, maar toch lekker. Serveer er kriekjessaus bij (ik dik het sap van de krieken in met een beetje vanillepuddingpoeder) en romige aardappelpuree. Voor de liefhebbers!

Wat hebben we nodig:

  • klontje boter
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met boter.
  • Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vorm met lichtjes vochtige handen een gehaktbrood.
  • Leg het gehaktbrood in de bakvorm en bak het 50 min.
  • Laat het gehaktbrood 5 min rusten onder aluminiumfolie.
  • Gebruik het bakvet van onderaan in de schotel om het gehaktbroodje nog eens mee in te smeren.
  • Snij de frikandon in plakken.

TIP:

Ideaal om de restjes te gebruiken als broodbeleg of versnij een dikke plak frikandon in blokjes met mosterd/ketchup als knabbel bij het TV kijken.
Het eiwit hou je in een afgesloten potje in de koelkast voor een ander recept. Binnenkort maken we looksaus uit het Midden-Oosten en daar heb je eiwit voor nodig.

Reacties