Aloo gobi uit de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Een Indiase curry met ovengeroosterde bloemkool en aardappelen. Daar kan je toch niet nee op zeggen? Ik heb al een arsenaal Indiase kruiden in mijn kast en die komen goed van pas in dit gerecht.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr vastkokende aardappelen, geschild en gewassen
  • zout
  • 450 gr bloemkoolroosjes
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel nigellezaad
  • een snuif kaneel
  • een snuif kurkuma
  • enkele chilivlokjes
  • olijfolie
  • 4 curryblaadjes
  • 4 tenen look, gepeld
  • 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
  • snuifje suiker
  • sap van 1/2 limoen 
  • verse koriander, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat klaar. Voor een makkelijke opkuis: bekleed de plaat met aluminiumfolie.
  • Snij de aardappelen in 4 of in 6 als het grote zijn.
  • Gaar de aardappelen 8 min in gezouten water en giet ze af.
  • In een kom meng je de bloemkoolroosjes met de aardappelen, komijn, koriander, nigelle, kaneel, kurkuma en chili. 
  • Voeg hier een scheut olijfolie aan toe en meng goed.
  • Stort alles op het bakblik en rooster de groenten 30 - 40 min in de oven.
  • Ondertussen laat je wat olie opwarmen in een kookpot.
  • Fruit daarin de curryblaadjes met de knoflook. Zorg dat de knoflook niet kleurt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met suiker, limoensap en zout.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Laat de saus 20 min pruttelen op laag vuur.
  • Doe de geroosterde groenten bij de saus en warm nog even goed door.
  • Werk af met gesnipperde koriander.

TIP:

Ik gebruik liefst vastkokende aardappelen voor deze curry, zodat je nog stukken aardappel terugvindt op je bord.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties