Salade van rucola en roze grapefruit
Foto Cathy Van de Moortele |
Nee, trek je neus niet op voor grapefruit. Deze vrucht is prachtig en bijzonder smaakvol. In een salade komt hij zeker tot zijn recht, in combi met de pittigheid van de rucola. Het sap van de grapefruit gebruiken we om de dressing aan te maken en we doen er ook wat crunch bij van geroosterde amandelstiftjes.
Wat hebben we nodig:
- 50 gr rucola, gewassen en gedroogd
- 1 sjalot, gepeld en in fijne halve ringen gesneden
- 1 roze grapefruit
- 20 gr amandelstiften, geroosterd in een droog pannetje
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sap van de grapefruit
- 1/2 koffielepel sumak
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Doe de rucola in een kom met de rode ui.
- Snij boven- en onderkant van de grapefruit weg.
- Ga nu met je mes van boven naar beneden om de pel weg te halen. Zorg dat er zoveel mogelijk wit (bitter) weg is.
- Ga met een scherp mesje langs de membranen en wip het vruchtvlees er uit.
- Vang het sap op.
- Strooi de grapefruitparten over de sla.
- Strooi er ook de nootjes over.
- Klop de olijfolie los met het grapefruitsap.
- Kruid met sumak, peper en zout.
- Giet de dressing over de salade.
TIP:
Je kan ook pompelmoespartjes in lichte siroo in blik kopen, van Delmonte. Spaart je wat snijwerk. Handig om die in je voorraadkast te hebben.
Sumak vind je in de supermarkt, het geeft je gerecht een frisse citroensmaak.
Rooster de amandelstiften op laag vuur, zodat ze niet verbranden.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties