Gekruide aardappelpartjes op de BBQ

Foto Cathy Van de Moortele

Dit moet toch wel mijn favoriete aardappelgerecht zijn naast aardappelsalade. Ik hou van aardappelen, in al zijn vormen (behalve de gewone, gekookte versie). Deze aardappelpartjes kook ik voor, zodat ze goed gaar zijn als ze van de BBQ gehaald worden. 

Wat hebben we nodig:

  • 4 aardappelen, geschild en gewassen
  • zout
  • aardappelkruiden
  • Aleppo peper (pul biber)
  • olijfolie
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen middendoor in de lengte.
  • Leg ze op je snijplank op de snijkant. 
  • Snij elke helft in 3 gelijke parten, diagonaal.
  • Kook de aardappelparten beetgaar in gezouten water en laat ze uitdampen.
  • Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft van 180-200°C.
  • Neem een ovenvaste schaal en doe daar de aardappelpartjes in.
  • Kruid ze met aardappelkruiden en Aleppo peper en voorzie ze van een drizzle olijfolie.
  • Laat de aardappeltjes nog 15-25 min bakken op de BBQ.
  • Strooi vers gesnipperde peterselie over de aardappelpartjes en serveer.

TIP:

Ik hou van aardappelkruiden voor dit gerecht, maar neem gerust kruiden die jij lekker vindt. Oregano doet het ook altijd goed.
Knijp eens wat citroen uit over de aardappelpartjes net voor je ze gaat eten.

Reacties