Kikkererwtensalade

Foto Cathy Van de Moortele

Omdat het niet altijd kip curry of tonijnsalade moet zijn op je broodje: kikkererwtensalade! Maak deze salade en laat je huisgenoten proeven van een broodje met dit smeersel, zonder te zeggen wat er op ligt. Laat ze maar raden! Maar ze zullen meteen verkocht zijn!

Wat hebben we nodig:

  • 265 gr uitgelekte kikkererwten
  • 1 selderstengel, heel fijn gesnipperd
  • 1/4 kleine rode ui, gepeld en heel fijn gesnipperd
  • verse dille, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 75 gr mayonaise
  • 25 gr mosterd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de kikkererwten in een kom en stamp ze met een aardappelstamper.
  • Strooi de selder en ui over de kikkererwten.
  • Kruid met dille, peper en zout.
  • Meng de mayo en mosterd door de salade en zet afgedekt koel weg.
  • Besmeer je broodje met deze salade en leg er nog plakjes hardgekookt ei op en een beetje cresson.

TIP:

Meng wat gesnipperde rode chili door de salade als je van kick houdt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties