Koolsalade uit de UK
Foto Cathy Van de Moortele |
Hou jij ook van bijgerechten? Ze maken de maaltijd net een beetje leuker. Niemand houdt je tegen om meerdere bijgerechten op tafel te zetten, zo heb je voor elk wat wils. Deze koolsalade is crunchy, zoet, zuur, kleurrijk en uiteraard ook lekker. Restjes kan je nog een dagje afgedekt bewaren in de koelkast maar waarom zou je zo lang wachten?
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat heb je nodig:
- 450 gr mix voor koolsalade (zoek voor een mengeling waar kool en wortel in zit)
- zout
- 1 mango, nog niet te rijp, geschild en ontpit
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 60 gr mayonaise
- 30 gr zure room
- sap van 1/2 citroen
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 60 gr zachte rozijnen
- 60 gr geroosterde cashews, grof gehakt
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Doe de mix voor koolsalade in een vergiet en strooi er wat zout over.
- Laat de mix 10 min uitlekken in het vergiet.
- Snij de mango in reepjes.
- Spoel de mix voor koolsalade en zwier hem droog.
- Meng de mayo met de zure room, het citroensap en het kerriepoeder in een grote kom.
- Voeg de koolsalade toe, de reepjes mango, de pijpajuintjes, rozijnen en cashews.
- Kruid met peper van de molen.
- Meng alles voorzichtig maar goed door elkaar.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan de rozijnen ook vervangen door gedroogde veenbesjes bijvoorbeeld.
Je kan ook de rauwkost mix van Delhaize gebruiken: die bevat witte kool, radijs, wortel en rode ui.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties