Gebraden kip met aardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele

Je hebt geen idee hoe lekker het hier ruikt. De kip is supermals, de aardappeltjes zijn ook heel lekker. Ik geef er een groene salade bij. Geniet!

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • een scheutje Maggi smaakgever (of OXO)
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 4 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels tomaten/paprikapuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 9 kippenonderbouten, op meerdere plekken ingesneden met een scherp mes
  • 700 gr aardappelen, geschild, gewassen en in gelijke plakken gesneden
  • olijfolie
  • takjes rozemarijn
Hoe gaan we te werk:

  • Meng de yoghurt met de Maggi en de kruiden.
  • Voeg de geraspte knoflook, het citroensap, de tomaten/paprikapuree en de olijfolie toe.
  • Marineer de kippenonderbouten 2u in dit kruidenmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtoven.
  • Neem een ovenschaal waar alles in één laag in past. Sprenkel wat olijfolie in de schaal.
  • Verdeel de aardappelplakken over de schaal.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Leg de kippenonderbouten op de aardappelen en verdeel de rest van de marinade over de aardappelen.
  • Stop hier en daar een takje rozemarijn tussen de kip en de aardappelschijfjes.
  • Dek af met bakpapier (stop het papier goed in) en verzegel daarna de ovenschaal met een dubbele laag aluminiumfolie.
  • Bak de kip met de aardappelen 1u30 in de hete oven.
  • Verwijder aluminiumfolie en bakpapier en bak de kip nog 10 min om ze kleur te geven.
  • Serveer met extra citroen om uit te knijpen boven de kip en de aardappeltjes.

TIP:

Je kan ook kippenbillen gebruiken. Snij ze op meerdere plaatsen in, zodat de marinade goed kan intrekken.
Doordat de schaal goed afgedekt is met bakpapier en aluminiumfolie, creëer je stoom en krijg je een lekker sausje.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties