Zalmbrochetten

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had een mooi stuk zalm gekocht op de markt van Eeklo, bij Vishandel Janssens uit Oostende. Je moet er een tijdje aanschuiven, maar dan heb je ook de kans om te zien wat ze allemaal mee hebben. Ik kan je garanderen dat je naar huis gaat met heel wat lekkernijen.
Dit stuk zalm leende zich er volledig toe om hem mooi in gelijke blokken te snijden. Precies wat ik wou voor deze brochetten. Zalm is vast genoeg voor brochetten en met dit dillesausje heel erg lekker.

Wat hebben we nodig:

  • 700 gr zalmfilet, in gelijke blokjes van 2.5 cm gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 1/2 citroen, geperst
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • gedroogde dille
  • zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • gedroogde dille
  • citroensap
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • peper van de molen
  • zout
  • partjes citroen
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de zalmblokjes in een kom.
  • Voeg de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de kruiden toe.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Dek af en laat de zalm minstens 30 min marineren.
  • Rijg de blokjes zalm op spiesen.
  • Grill de zalmbrochetten 2-3 min per zijde of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Maak het sausje: meng de yoghurt met de kruiden, het citroensap en de knoflook.
  • Serveer de zalmspiesen met de saus.
  • Geef er partjes citroen bij.
  • Strooi vers gesnipperde bieslook en Aleppo peper over de brochetten.

TIP:

Als je de mogelijkheid hebt om de zalmbrochetten de grillen op de BBQ: zoveel te beter.
Door te kiezen voor blokjes zalm die even dik zijn, zullen ze ook gelijktijdig gaar zijn.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties