Cruesli met tahini
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb nu standaard tahini staan in mijn voorraadkast. Het is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Bijzonder smaakvol en graag gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten. Vandaag gebruiken we tahini in deze cruesli met chocolade noten. Cruesli heeft wel iets van granola, maar het zijn eerder clusters van krokante havermout met noten, bij granola is alles los. Alleen maar meer lekkers dus. Bewaar de pot tahini ondersteboven. Roer hem goed door voor je hem afweegt.
Wat hebben we nodig:
- 120 gr tahini
- 100 gr vloeibare honing
- 45 ml olijfolie
- vanille extract
- snuif kaneelpoeder
- snuifje zout
- 275 gr havermout
- 100 gr (pecan, walnoot, amandelstiften, blanke hazelnoten, ..)
- 50 gr chocolate chunks
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 165°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Verwarm de tahini met de honing, olie, vanille, kaneel en het zout.
- Giet deze lauwwarme massa over de havermout met de noten en de chocolate chunks.
- Meng goed en stort daarna alles uit over de bakplaat.
- Leg een bakpapier op de mengeling, zet er een tweede bakplaat op en druk goed aan. Verwijder de bakplaat en het bakpapier.
- Bak de cruesli 20 min.
- Laat de cruesli afkoelen in de oven met de deur open.
- Breek de cruesli verder in clusters.
TIP:
Bewaar de afgekoelde cruesli in een luchtdichte bokaal.
Reacties