Pasta met gehakt uit de snelkookpan

Foto Cathy Van de Moortele

Met een inhoud van 4l, ben ik heel blij met deze Tefal snelkookpan. Je kon ze bijeen sparen met een actie van Delhaize. Net aan de andere kant van de Expressweg E34, is mijn favoriete Proxy Delhaize in Lembeke. Ik vind er een groot aanbod en vooral een heel aangenaam en behulpzaam team. Ik moest deze snelkookpan dan ook zo snel mogelijk uittesten. 

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 250 gr gemengd gehakt
  • peper van de molen 
  • zout
  • 50 gr ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr groene paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 25 gr tomatenpuree van een goed merk
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
  • gedroogde oregano
  • enkele blaadjes basilicum, gesnipperd + extra voor de afwerking
  • 75 + 175 ml kippenbouillon, heet
  • 225 gr fusilli pasta (of ditali of elleboogjes)
  • 250 ml water, heet
  • 1 scheutje Worcestershiresaus
  • 1 koffielepel vegeta (Pools kruidenzout)
  • 200 gr tomatenpulp van een goed merk

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in de snelkookpan.
  • Bak het gehakt bruin en rul.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de vleessappen uit de pan in een kommetje en hou het bij.
  • Voeg de ui- en paprikasnippers toe en bak die enkele minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree door het vlees en bak die even mee.
  • Kruid met knoflook, oregano, basilicum.
  • Giet 75 ml van de bouillon bij het vlees en schraap de bakrestjes goed los. Doe dit secuur, zodat het niet aanbakt straks.
  • Giet de rest van de bouillon in de pot en strooi er de pasta in.
  • Giet het water erbij en kruid met Worcestershiresaus en de vegeta.
  • De tomatenpulp mag er ook bij. Niet meer mengen nu, anders loop je het risico dat de tomatenpulp aanbakt!
  • Als je wil, kan je nu ook de vleessappen er weer bij doen voor extra smaak.
  • Zet het deksel op de pan en zet ze op volle kracht op een hoog vuur.
  • Verminder de warmte een beetje van zodra de stoom uit het deksel komt en reken dan 6 min om het gerecht af te hebben.
  • Verwijder het deksel pas nadat alle stoom vrijgekomen is.
  • Laat het gerecht 5 min staan en roer het dan door.
  • Kruid af met peper en zout indien nodig.
  • Schep de pasta in 2 kommen en werk af met extra basilicum.

TIP:

Heb je geen Worcestershiresauce? Gebruik dan vissaus (het zal niet proeven naar vis, ik beloof je) of sojasaus of OXO.
Geef een groene salade bij de pasta.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties