Pasta met pijlinktvis

Foto Cathy Van de Moortele

Ze zien er prachtig uit, die pijlinktvissen! Ik had ze diepgevroren gekocht in een Aziatische supermarkt en wist nog niet wat ik er mee zou gaan doen, tot onze jongste dochter vroeg of ze haar auto mocht komen wassen thuis en of er ook iets te lunchen was? Pijlinktvis met pasta dus. Heel toevallig haar favoriete seafood!

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr pijlinktvis
  • verse pasta, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden + eentje extra voor de saus
  • stukje rode chilipeper, gesnipperd + extra voor de saus
  • platte peterselie, gesnipperd + extra voor de saus
  • zout
  • 400 tricolori kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de pijlinktvis volledig ontdooien en dep hem droog met keukenpapier.
  • Haal de tentakels uit de buizen.
  • Maak het vers pastadeeg. Laat het deeg 30 min rusten in een ziploczakje.
  • Verwerk het deeg tot tagliatelle of pappardelle.
  • Bestuif de pasta met wat semola tot je klaar bent om hem te koken.
  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en warm er de olie in op, samen met de knoflook, chilipeper en peterselie. Zet de warmte niet te hoog, je wil niet dat de knoflook gaat kleuren.
  • Leg de tentakels in de pan.
  • Versnij de buizen van de pijlinktvis in ringen en voeg ze toe aan de pan.
  • Laat dit allemaal even garen.
  • Schep de pijlinktvis uit de pan en hou hem apart in een kommetje.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de pan, met de extra teen knoflook, chili en peterselie.
  • Laat de tomaatjes slinken.
  • Kruid met een beetje zout en zoet paprikapoeder.
  • Eenmaal geslonken, mag de pijlinktvis er weer bij.
  • Laat de saus op zacht vuur verder pruttelen.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met de saus, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Werk af met extra peterselie.

TIP:

Voeg meer chili toe als je houdt van extra pittig.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties