Vispannetje

Foto Cathy Van de Moortele

Ga af en toe eens naar de markt in jouw woonplaats en zoek er het viskraam uit met de langste rij klanten. Je zal er goed bediend worden en je kan blij naar huis met heerlijke verse vis!
We maken vandaag een vispannetje. Ik heb een mengeling gemaakt van kabeljauw, zalm en octopustentakels. Met een sausje van gestoofde prei met dille, wordt dit weer een lekkernij. Ik geef er nieuwe aardappeltjes bij, afgewerkt met groene kruiden en mosterdkaviaar.

Wat hebben we nodig:

  • 25 gr boerenboter
  • 25 gr bloem
  • 400 ml volle melk, koud
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 visbouillonblokje, gekruimeld
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 400 gr vismengeling, drooggedept
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 prei, schoongemaakt en gesnipperd
  • 50 ml witte wijn
  • handvol verse dille, gesnipperd
  • 75 gr Emmenthal, geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de boter smelten in een pot.
  • Roer er de bloem door tot je een roux bekomt en laat de bloem even uitbakken.
  • Voeg de melk geleidelijk aan toe en klop telkens goed met een garde.
  • Laat de saus mooi indikken.
  • Kruid met peper en zout, een verkruimeld visbouillonblokje en Aleppo peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik de vis in een ovenschaal.
  • Kruid de vis met peper en zout.
  • In een pan laat je wat olijfolie opwarmen. 
  • Fruit het sjalotje glazig en voeg dan de gesnipperde prei toe.
  • Laat de prei garen.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de dille toe en roer goed om.
  • Schik de prei op de vis.
  • Giet de saus over het vispannetje.
  • Werk af met geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal voor 25 min in de oven.

TIP:

Laat het vispannetje 10 min rusten.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties