BBQ kippenvleugels
Foto Cathy Van de Moortele |
Het was al te lang geleden dat ik de Kamado nog eens had opgestart. Maar kijk, we zijn weer vertrokken met deze gemarineerde kippenvleugels. Ik hou van de smaak van deze vleugels, een beetje pittig en lekker zacht tegelijk. Stoken maar!
Wat hebben we nodig:
- 1 kg kippenvleugels
- 2 eetlepels paprika/tomatenpuree
- 2 tomaten, in 4 gesneden
- sap van 1/2 citroen
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel zoete paprika
- enkele chilivlokjes
- 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt
- een scheutje olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Doe de vleugels in een kom.
- Doe de paprika/tomatenpuree in een hoge beker en leg er de tomatenparten op.
- Mix dit tot een gladde saus. Doe er het citroensap bij.
- Giet deze saus over de kippenvleugels en kruid met peper, zout, komijn, zoete paprika en chili en de geraspte knoflook.
- Voeg een beetje olijfolie toe.
- Dek goed af en zet de kip minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de BBQ voor op 200°C, indirecte warmte.
- Vet het BBQ-rooster in met een beetje olie.
- Haal de vleugels uit de marinade en leg ze op het rooster.
- Sluit het deksel en laat de vleugels garen aan één kant.
- Draai ze om en gaar ze ook aan de andere kant.
- Ze mogen gerust een beetje kleuren, dat geeft extra smaak.
TIP:
Bestrijk de vleugels met de restanten van de marinade na het omdraaien.
Je kan deze kippenvleugels ook in de airfryer klaarmaken, op dezelfde manier.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties