Bucatini met roomdillesaus en kalfsgehaktballetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Omdat de kip in dilleroomsaus zo'n succes had, heb ik nog een tweede recept bedacht met deze lekkere saus. Vandaag gaan we voor bruin gebakken kalfsgehaktballetjes met bucatini in roomdillesaus. En zo hebben we weer iets nieuws op het menu.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr kalfsgehakt
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat
- 1 eetlepel paneermeel
- 15 gr boerenboter
- 15 ml olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 300 ml kippenbouillon
- 100 gr zure room
- 1 koffielepeltje OXO
- verse dille, fijngesnipperd
- Aleppo peper
- 150 gr bucatini
Hoe gaan we te werk:
- Meng het gehakt met peper, zout, vers geraspte nootmuskaat en paneermeel. Laat het gehakt even opstijven in de koelkast en rol er nadien kleine balletjes van.
- Laat de boter met de olijfolie opwarmen in een pan.
- Bak de balletjes rondomrond bruin en laat ze zachtjes garen.
- Schep de balletjes in een kom.
- Fruit de uisnippers aan in het resterende bakvet en laat die lichtjes kleuren. Schraap bakrestjes los.
- Blus de uien met de bouillon en warm die goed door.
- Laat de saus indikken.
- Zet het vuur lager en roer de zure room en de Oxo door de saus. Kruid met peper, zout en dille.
- Voeg de balletjes weer toe en warm nog even door.
- Ondertussen kook je de bucatini beetgaar.
- Voeg de pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Strooi een beetje Aleppo peper over het gerecht.
- Schep de pasta met de balletjes in 2 diepe kommen.
TIP:
Kalfsgehakt is nogal flets van smaak. Zorg dat je het gehakt goed kruidt.
Reacties