Salade uit Egypte

Foto Cathy Van de Moortele

Heel fijn gesneden dus ook krokant. Ik hou van dit soort salades zonder sla. Veel kleur, een zuurtje, een beetje zoet. Lekker als bijgerecht voor wanneer de BBQ weer aan mag.

Wat hebben we nodig:

  • 3 mini komkommers, schoongemaakt
  • 2 tomaten
  • 1 wortel, geschraapt
  • 1 groene, Turkse puntpaprika (mild), schoongemaakt
  • 1 stukje rode spitskool
  • 1/4 gele paprika, schoongemaakt
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • sap van 1 citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • scheutje granaatappelmelasse

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de komkommers en tomaten in brunoise en doe ze in een kom.
  • Snij de wortel in plakken en daarna in fijne brunoise.
  • De puntpaprika snij je in brunoise.
  • Snipper de rode kool fijn.
  • Ook de paprika mag je versnijden tot fijne brunoise.
  • Voeg alle groentjes toe aan de kom en doe er flink wat platte peterselie bij.
  • Maak een dressing van het citroensap, een beetje olijfolie (echt niet veel), peper van de molen, zout en een scheutje granaatappelmelasse.
  • Meng goed.
  • Laat de salade een half uurtje staan.
  • Schep de groenten over in een andere kom en giet het sap uit de kom door een zeefje. Vang dit vocht op.
  • Giet het vocht in kleine glaasjes en serveer het bij de maaltijd. In Egypte noemen ze dit whisky halal. 

TIP:

We doen bewust geen uien bij deze salade, zodat je 's anderendaags de restjes kan opeten. Moesten er uien in zitten, dan zal de salade de volgende dag niet meer smakelijk zijn.

Reacties