Malse cake

Foto Cathy Van de Moortele

Haal eens een blik gecondenseerde gesuikerde melk in huis. Je maakt er niet alleen mijn choco mee, maar ook deze malse cake. Onze kippen zijn nog volop aan het leggen en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Goede boter hebben we ook nodig, kies voor lokale boeren als je die aankoopt.

Wat hebben we nodig:

  • 1 blik (400 gr) gecondenseerde gesuikerde melk
  • 4 eieren
  • 120 gr patisseriebloem
  • 50 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 zakje bakpoeder (11 gr)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakebakvorm in met een beetje bakspray.
  • Klop de gecondenseerde gesuikerde melk op met de eieren in de kom van de Kenwood. Gebruik daar de draadklopper voor.
  • Voeg de afgekoelde boter toe en meng goed.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven het beslag en meng kort tot een homogeen beslag.
  • Stort het beslag in de voorbereide vorm.
  • Bak de cake 1u 10 min.
  • Check of de cake gaar is. Als er nog beslag op de tandenstoker zit, laat de cake dan nog wat langer in de oven.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Ontvorm de cake wanneer hij helemaal afgekoeld is.
  • Snij de cake in mooie plakken.

TIP:

Een cake lust iedereen. Pak eens uit met deze versie. 
De oventijd hangt af van jouw oven maar ook van de vorm die je gebruikt. 

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties