Lahsa uit Yemen
Foto Cathy Van de Moortele |
Als begeleidster in de Zelfkook van het opvangcentrum waar ik werk, kom ik met heel wat nationaliteiten en culturen in aanraking. We hebben ook een paar mensen uit Yemen, een land waar ik nog niet zo veel over wist. Shakshuka hebben we ondertussen al allemaal eens geproefd, al dan niet aan je eigen keukentafel of als ontbijt in een trendy restaurant. Ook Yemen heeft een eigen versie, onder de naam Lahsa. Dat gaan we vandaag dus maken.
Je moet wel even langs bij de Turkse supermarkt (Jumbo durft het ook wel eens in huis te hebben), om een bokaal Puck op te halen. Puck is een spread van melk. Je kan het smeren op brood of gebak bijvoorbeeld. Binnenkort maken we nog een gerecht klaar met dit product.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tomaten, in fijne brunoise gesneden
- 1 Turkse groene peper (mild), in fijne brunoise gesneden
- peper van de molen
- zout
- snuif komijnpoeder
- snuif korianderpoeder
- snuif zoet paprikapoeder
- 1 eetlepel paprika/tomatenpuree
- 3 eieren
- 3 eetlepels Puck spread
- platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
- Fruit de uisnippertjes aan en laat ze een klein beetje kleur krijgen.
- Voeg de tomaten en de groene peper toe en bak die even mee.
- Kruid met peper, zout, komijn, koriander, paprikapoeder. Roer goed om.
- Roer de paprika/tomatenpuree door de tomaatjes en bak die even mee.
- Er mag 50 ml water bij. Laat de saus nu op een zacht vuurtje garen, tot de tomaten helemaal gebroken zijn.
- Kluts 3 eieren en meng ze door de groentensaus.
- Zet het vuur niet te hoog.
- Laat de saus met de eieren even verder garen.
- Verdeel nu de Puck spread over de lahsa en smeer die een beetje open.
- Warm nog 1 min door en serveer met brood.
TIP:
Geen zin om deze Puck in huis te halen? Vervang hem door roomkaas (Philadelphia).
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties