Lamsburger

Foto Cathy Van de Moortele

Lamsgehakt is zo lekker! Koop het niet in de supermarkt maar bij een halal slager, bij Namli in de Bevrijdingslaan in Gent bijvoorbeeld. Bewerk het vlees niet teveel, zodat het mooi sappig blijft. Bak ze in een oven van 190°C tot de gewenste gaarheid of grill ze op de BBQ.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr lamsgehakt
  • 1 sjalotje, gepeld en zeer fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 1 teentje look, gepeld en geraspt
  • peper van de molen
  • zout
  • gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomaten/paprikapuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 40 gr paneermeel

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 210°C. 
  • Vet een bakplaat lichtjes in met wat olie.
  • Doe het gehakt in een kom en verdeel er de sjalotjes onder.
  • Meng het ei met de knoflook en kruiden.
  • Schep de tomaten/paprikapuree, mosterd en het paneermeel bij het eiermengsel en meng alles goed. Nu mag dit mengsel bij het gehakt. 
  • Meng kort en ga zeker niet zitten kneden, anders wordt het vlees taai en niet sappig.
  • Vorm 4 dikke burgers (denk aan een rugbyball om deze vorm te maken) van het aangemaakte vlees.
  • Leg de burgers op een ingevet rooster op de bakplaat en bak ze 20 - 30 min in de oven. Draai ze halverwege de baktijd even om.

TIP:

Maak een yoghurtsausje met groene kruiden bij deze burgers: schep 50 gr volle Griekse yoghurt in een kommetje. Meng er 1 geraspt teentje knoflook over en kruid de saus met flink wat fijngesnipperde platte peterselie en dille. Een kneepje citroensap en een draai van de pepermolen samen met wat zout, maken het sausje af.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties