Salade van groene asperges met burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik zag van die mini groene asperges liggen in de groentenwinkel en nam er gelijk 2 pakjes van mee. Wat leek me dat leuk te combineren met burrata en pistachenootjes. Toch?
Wat hebben we nodig:
- 2 pakjes mini groene asperges, gespoeld
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 25 gr ongezouten pistachenootjes
- 250 gr kleine tomaatjes, in 4 gesneden
- olijfolie
- granaatappelmelasse
- 1 burrata, op kamertemperatuur en uitgelekt
- basilicumblaadjes, in fijne reepjes gesneden
- Aleppo peper
Hoe gaan we te werk:
- Doe de mini asperges in een kom en besprenkel ze met wat olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Zet een grillpan op het vuur en warm die goed op.
- Voeg de asperges in delen toe (leg de pan niet overvol) en grill ze tot ze beetgaar zijn.
- Verdeel de asperges over een groot bord.
- In een droge pan rooster je de pistachenootjes. Hak ze grof.
- Kruid de tomaatjes met peper en zout.
- Leg de tomaatjes tussen de asperges.
- Sprenkel olijfolie en granaatappelmelasse over de asperges en tomaten.
- Breek de burrata over de salade en kruid met peper, zout en een extra drizzle olijfolie.
- Strooi de pistachenootjes over de salade en werk af met gesnipperde reepjes basilicum en Aleppo peper.
TIP:
Serveer de salade meteen. Ik gaf hem bij mijn huisgemaakte lasagne toen onze dochter kwam lunchen met haar vriend.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties