Salade van groene asperges met burrata

Foto Cathy Van de Moortele

Ik zag van die mini groene asperges liggen in de groentenwinkel en nam er gelijk 2 pakjes van mee. Wat leek me dat leuk te combineren met burrata en pistachenootjes. Toch?

Wat hebben we nodig:

  • 2 pakjes mini groene asperges, gespoeld
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 25 gr ongezouten pistachenootjes
  • 250 gr kleine tomaatjes, in 4 gesneden
  • olijfolie
  • granaatappelmelasse
  • 1 burrata, op kamertemperatuur en uitgelekt
  • basilicumblaadjes, in fijne reepjes gesneden
  • Aleppo peper

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de mini asperges in een kom en besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet een grillpan op het vuur en warm die goed op.
  • Voeg de asperges in delen toe (leg de pan niet overvol) en grill ze tot ze beetgaar zijn.
  • Verdeel de asperges over een groot bord.
  • In een droge pan rooster je de pistachenootjes. Hak ze grof.
  • Kruid de tomaatjes met peper en zout.
  • Leg de tomaatjes tussen de asperges.
  • Sprenkel olijfolie en granaatappelmelasse over de asperges en tomaten.
  • Breek de burrata over de salade en kruid met peper, zout en een extra drizzle olijfolie.
  • Strooi de pistachenootjes over de salade en werk af met gesnipperde reepjes basilicum en Aleppo peper.

TIP:

Serveer de salade meteen. Ik gaf hem bij mijn huisgemaakte lasagne toen onze dochter kwam lunchen met haar vriend.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties