Penne met chorizo

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb niet zo vaak droge pasta in huis, omdat ik liefst verse pasta maak. De zak penne die ik gekocht had, was nu halfleeg en ik besloot die op te maken. Penne met chorizo, verse chorizo, pittig gekruid. Verwijder het velletje rond de worst en knijp er stukjes vanaf. Dat vind ik net zo heerlijk in deze pasta. De chorizo geeft zijn olie vrij en daar fruit je dan de uien in aan. Hoe lekker kan een pasta worden?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 250 gr verse chorizo om te grillen (Carrefour)
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode puntpaprika, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel paprika/tomatenpuree
  • 50 ml witte wijn
  • 400 gr tomatenblokjes van een goed merk
  • peper van de molen
  • zout
  • thijm
  • 250 gr penne
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en warm die op met een beetje olijfolie.
  • Verwijder de velletjes van de chorizo en breek het vlees in stukjes. 
  • Bak de chorizo tot die gaar is.
  • Schep het vlees uit de pan in een kommetje en laat de olie in de pan.
  • Fruit de uisnippers aan in de chorizo olie.
  • Voeg de selder en paprikareepjes toe en gaar die even mee.
  • Roer de paprika/tomatenpuree door de groentjes en bak die kort mee, om extra smaak vrij te geven.
  • Blus met de witte wijn. 
  • Schraap bakrestjes los.
  • Giet de tomatenblokjes in de pan en warm alles goed door.
  • Laat de saus nu verder garen op een medium-laag vuur.
  • Voeg de chorizo toe en kruid met peper, zout en thijm.
  • Kook de penne al dente in ruim, gezouten water.
  • Voeg de penne toe aan de saus, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Verdeel de pasta over diepe kommen en rasp er naar believen Parmezaanse kaas over.

TIP:

Verse chorizo is beter in dit recept dan gedroogde. Vind je geen verse chorizo, dan kan je ook opteren voor merguez.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties