Tahini koekjes met geroosterde sesamzaadjes en chocolade

Foto Cathy Van de Moortele

Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Kies voor een goed merk, uit een Arabische supermarkt en roer die goed door voor je hem gebruikt. We voegen er ook chocolate chunks aan toe en werken de koekjes af met extra sesamzaadjes. Heb je tijd om te wachten? Laat het deeg dan 12u rusten in de koelkast (ik schep de porties al op een bakplaat met bakpapier voor ik ze in de koelkast zet). 

Wat hebben we nodig:

  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 120 gr tahini, goed gemengd
  • 200 gr rietsuiker
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 150 gr patisseriebloem
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • 2 gr bakpoeder
  • 5 gr zout
  • 50 geroosterde sesamzaadjes + extra voor de afwerking
  • 200 gr chocolate chunks

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de boter romig in de kom van de Kenwood.Voeg de tahini en rietsuiker toe en klop tot de suiker is opgelost.
  • Het ei + de dooier en de vanille mag nu door het beslag gemengd worden tot een homogene massa.
  • Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout.
  • Meng deze droge ingrediënten kort onder het beslag.
  • Spatel het sesamzaad en de chocolade onder het beslag.
  • Verdeel het beslag in gelijke porties (ik gebruik hiervoor een koekjesschep) op bakplaten met bakpapier.
  • Zet de bakplaten 12u in de koelkast. Heb je geen tijd om te wachten, schep de koekjes dan met enige tussenruimte op de bakplaten.
  • Strooi extra sesamzaadjes over de koekjes.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bak de koekjes 12 - 16 min.
  • Van zodra de koekjes uit de oven komen, zet je een glas over een van de koekjes. Maak draaiende bewegingen met het glas op de bakplaat, zodat het koekje mooi rond wordt. Doe dat voor alle koekjes.
  • Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Foto Cathy Van de Moortele


TIP:

Je kan de koekjes nog versieren met extra chocolate chunks voor ze de oven ingaan.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties