Spaghetti met ansjovis en tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Heel eenvoudig, heel smaakvol. De verse pasta is snel gemaakt. Terwijl het pastadeeg aan het rusten is, geniet ik van een kopje koffie en netflix. De ansjovis smelt weg in de saus maar zorgt ervoor dat dit gerecht superlekker wordt.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept pastadeeg
- zout
- olijfolie
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- een stukje chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
- 3 ansjovisfileetjes
- 1 koffielepel kappertjes
- 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 50 ml witte wijn
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept. Laat het deeg 30 min rusten in een ziploczakje.
- Rol het deeg uit tem stand 6 van 9 standen.
- Verwerk de pastavellen tot spaghetti en laat die kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
- In een diepe hapjespan laat je een bodempje olijfolie warm worden.
- Fruit de knoflook aan, zonder die te laten kleuren.
- Voeg de chili en ansjovisjes toe. Breek de ansjovisjes met een lepel, zodat ze kunnen wegsmelten.
- Voeg de kappertjes toe en meng ze door de ansjovis.
- De tomaatjes mogen zacht worden in de pan.
- Kruid met zout en giet er de wijn bij.
- Laat de saus op een zacht vuur 20 min trekken.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Warm nog even goed door.
TIP:
Ik heb altijd ansjovis in bokaaltjes staan in de koelkast. Ze blijven heel erg lang goed en je kan er snel een maaltijd mee op tafel zetten. Voeg niet teveel zout toe aan je gerecht omdat ansjovis op zich al zout is.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties