Mosselen met rode pesto

Foto Cathy Van de Moortele

Rode pesto van gemarineerde tomaatjes en gegrilde paprika. Dat is wat we eerst gaan maken om straks onze mosselen mee af te werken. Nog geen Zeeuwse, daar is het nog te vroeg voor, maar het heeft toch gesmaakt.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr gemarineerde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • 100 gr gegrilde rode paprika
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 30 gr pijnboompitjes
  • 25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 25 gr olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 kg mosselen
  • 1 grote banaansjalot, gepeld en gesnipperd
  • 50 ml witte wijn

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de tomaatjes met de paprika, basilicum, knoflook, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas in de keukenrobot.
  • Cutter alles glad.
  • Druppel de olijfolie bij de pesto en kruid met peper en zout.
  • Zet een zware pot, type Le Creuset, op het vuur.
  • Warm een scheut olijfolie op in de pot.
  • Spoel de mosselen met koud water en gooi kapotte en open schelpen weg.
  • Fruit de sjalot glazig en voeg de mosselen toe.
  • Giet de wijn bij de mosselen.
  • Gaar de mosselen op hoge temperatuur, onder deksel.
  • De mosselen zijn klaar van zodra ze open staan.
  • Zet de pot van het vuur en roer de pesto erdoor.

TIP:

Ik geef hier graag brood bij.

Reacties