Gepekelde rode ui
Foto Cathy Van de Moortele |
Makkelijk, snel en lekker! Gepekelde uien zijn zo veelzijdig. Snij ze heel dun. Ik voegde ze laatst toe aan mijn scampi tostada!
Wat hebben we nodig:
- 2 grote, rode uien, gepeld
- 400 ml witte wijnazijn
- 400 ml water
- 70 gr rietsuiker
- 15 gr zout
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel peperkorrels
Hoe gaan we te werk:
- Snij de uien in flinterdunne ringen met de mandoline.
- Verdeel de uien over 2 mason jars.
- Doe de azijn met het water, de rietsuiker en het zout in een kookpot.
- Breng alles aan de kook en roer met een garde tot de suiker en het zout zijn opgelost.
- Laat dit afkoelen.
- Giet de afgekoelde pekel over de uien.
- Stop in elke bokaal een laurierblad en doe er ook wat peperkorrels bij.
- Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
- Sluit de bokalen en bewaar de uien in de koelkast.
TIP:
Rode uien zijn het best geschikt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties