Gepekelde rode ui

Foto Cathy Van de Moortele

Makkelijk, snel en lekker! Gepekelde uien zijn zo veelzijdig. Snij ze heel dun. Ik voegde ze laatst toe aan mijn scampi tostada!

Wat hebben we nodig:

  • 2 grote, rode uien, gepeld
  • 400 ml witte wijnazijn
  • 400 ml water
  • 70 gr rietsuiker
  • 15 gr zout
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 eetlepel peperkorrels

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de uien in flinterdunne ringen met de mandoline.
  • Verdeel de uien over 2 mason jars.
  • Doe de azijn met het water, de rietsuiker en het zout in een kookpot.
  • Breng alles aan de kook en roer met een garde tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  • Laat dit afkoelen.
  • Giet de afgekoelde pekel over de uien.
  • Stop in elke bokaal een laurierblad en doe er ook wat peperkorrels bij.
  • Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Sluit de bokalen en bewaar de uien in de koelkast.

TIP:

Rode uien zijn het best geschikt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties